Døjer du med nervøsitet op til din køreprøve, og påvirker din nervøsitet dig så meget, at du har problemer med at falde i søvn om natten? Så læs denne guide med 10 gode tips til at slippe nervøsiteten inden din køreprøve.

Det er vigtigt at sige, at nervøsitet er helt normalt – og faktisk er det kroppens måde at forberede sig på at præstere. Derfor kan du øve dig på at tænke positivt om din nervøsitet inden køreprøven, og sige til dig selv: “Jeg er klar, og nu skal jeg præstere!”.

Når du bliver nervøs, udskiller din krop adrenalin. Det udskilles fra binyrerne og sendes ud i blodbanerne. Adrenalin er dit ‘kamphormon’, og det skærper dine sanser og kan også gøre, at du har lettere til tårer eller latter. Så er du nervøs, er du også ”kampklar”, og det er helt normalt inden en stor præstation.

Infografik med 10 gode tips til, hvordan du bekæmper nervøsitet inden din køreprøve - Sengetid.dk

Lån vores infografik

Vi har udarbejdet denne infografik til alle de køreskoleelever, som tumler med nervøsitet inden køreprøven. Derfor håber vi, at så mange som muligt kan få glæde af den. Du er derfor velkommen til at låne vores infografik til brug på din hjemmeside, blog m.fl., du skal blot kopiere HTML-koden herunder:

<a href="https://sovgodt.sengetid.dk/nervoes-foer-koereproeve/">
<img alt="Sådan bekæmper du nervøsitet inden din køreprøve - Sengetid.dk" src="https://sovgodt.sengetid.dk/wp-content/uploads/2018/07/Nervoes-foer-koereproeve.png"/>
</a>

Læs guiden til køreprøve uden nervøsitet

Nedenfor finder du de 10 tips, som vi også har inkluderet i infografikken. Vi håber, at de kan hjælpe dig til at præstere bedre til din køreprøve. Held og lykke!

Hold det for dig selv

Du udsætter dig selv for unødigt pres, hvis du har fortalt alle i din omgangskreds, at du skal til køreprøve. Hvad med at nøjes med at fortælle din familie og dine nære venner det?

Aktiver kroppen

Nogle mennesker bruger motion som afstresning. Så prøv at løbe en tur eller tage et spinninghold 1-2 timer før en køretime og se, om det virker på dig. Hvis det virker, kan du jo overveje at gøre det før din køreprøve.

Visualiser din prøve

Positiv psykologi viser, at du med stor sandsynlighed vil klare en præstation bedre, hvis du på forhånd har en forestilling om, at du kan få succes. Derfor kan du med fordel prøve at visualisere din succes til køreprøven.

Sammenlign dig ikke med elitebilisten

Der er ingen, som forventer, at du kører helt perfekt til din køreprøve – mindre fejl er tilladt. Det er ikke hensigten, at du skal dumpe! Husk på, at det først er efter køreprøven, du rigtig skal lære at køre bil.

Lykkebringende ting

Du skal ikke undervurdere overtro! En amulet, en betydningsfuld ring eller dine lykkeunderbukser. Hvis du føler, at en sådan ting kan gøre dig tryg og hjælpe dig til din køreprøve – så prøv det!

Venstre-højre?

Har du problemer med at kende forskel på højre og venstre, så skriv et tydeligt V og H på bagsiden af hhv. venstre og højre hånd. Det kan gøre det lettere for dig at følge den sagkyndiges anvisninger.

Planlæg tiden inden

Det er nemmere at fremprovokere din nervøsitet dagen før din prøve. Her kan du og din kørelærer forsøge at simulere din køreprøve og lave et skuespil for at teste, hvordan du reagerer. Det er også en rigtig god ide at mødes med din kørelærer en time inden køreprøven, så I kan gå bilen igennem, og du kan få en fornemmelse af bilen inden prøven.

Tøm hovedet inden sengetid

Hvis du oplever tankemylder, når du prøver at falde i søvn, i dagene op til din prøve, kan det være en god ide at stå op og skrive tankerne ned. Mange vil opdage, at så snart man prøver at konkretisere tankerne på skrift, er der slet ikke så mange tanker, som man troede.

Brug din kørelærer

Fortæl din kørelærer, hvis du ikke er eksamensmenneske. Din kørelærer har haft en masse elever, som var nervøse inden deres prøve, og de har alle klaret den. Tag eventuelt et par ekstra køretimer, frem for at satse, og vær sikker på, at du har styr på det hele.

Verden går videre

Slap helt af, det er bare en køreprøve. Hvis du ikke består nu, vil du bestå i et af dine andre forsøg. De negative tanker hjælper dig ikke, så mind i stedet dig selv om, at hvis det ikke går som forventet denne gang, så kan du hurtigt komme til prøve igen.

Comments are closed.