Det korte svar er, at det er en dårlig idé at spise store, tunge måltider sent på dagen. Det er sværere at slappe af og falde i søvn, når kroppen samtidigt skal fordøje måltidet, og du kan endda risikere at vågne midt om natten, fordi din krop har svært ved at optage energien fra måltidet, mens du sover.

Det anbefales, at du spiser aftensmad mindst to timer, før du skal sove, gerne før. Hvis du absolut ikke kan undvære at spise en lille smule til natmad eller undtagelsesvis kommer særligt sent hjem, skal du undgå at spise proteinrig og krydret mad, der vil få dig til at føle dig oppustet og gøre det besværligt at falde i søvn. Der findes madvarer, der er langt mere gavnlige for din søvn, for eksempel en skål havregryn med mælk eller en skive kernerugbrød med ost, der indeholder såkaldte langsomme kulhydrater, der holder dig mæt hele natten.

 

Hvis du trænger til en snack, før du skal sove, er bananen et godt bud, idet den indeholder kalium og magnesium, der er muskelafslappende og ligeledes giver dig en god mæthedsfornemmelse. Et glas varm mælk med honning, som du måske har været vant til at få som barn, hjælper også med at falde hurtigere i søvn, fordi mælk fremkalder søvnhormonet melatonin, der hjælper kroppen med at slappe af.

Comments are closed.