Det anbefales, at børn på 9 år sover omkring 9-10 timer i døgnet, så hvis en 9-årig skal op kl. 7 om morgenen, bør han/hun komme i seng kl. 21 om aftenen.

 

De fleste 9-årige børn har masser af energi og kører cykelspurt, laver gadedrengehop eller blæser tyggegummibobler hele vejen fra SFO’en til ridning eller badminton og hjem til mor, far og søskende. Et højt energiniveau kræver imidlertid en ordentlig nats søvn.

Hvis Olivia på 9 år ikke får søvn nok, får hun sværere ved at følge med i matematiktimen, og det kan knibe med at huske, hvilket instrument hun spillede på til musik for tre dage siden. Ny søvnforskning har endda vist, at for lidt søvn kan på have den negative effekt på børns præstationer i skolen, at en elev fra 3. klasse eksempelvis kun er i stand til at præstere som et barn fra 1. klasse. Det kan siges meget simpelt:

Søvn er altafgørende for børns sundhed, og derfor er det smart at have aftalt nogle bestemte rutiner omkring, hvornår og hvordan barnet skal puttes, og det samme gælder for en god morgenrutine.

Her er det vigtigt, at man som forælder holder fast i aftalen og husker på, at man som den voksne har ansvaret for, at poderne får tilbragt rigeligt med tid i Drømmeland.

Her finder du vores store udvalg af enkeltsenge – perfekt til børneværelset

Comments are closed.