Det anbefales, at børn på 12 år sover omtrent 9 timer i døgnet, og dermed skal de altså på hovedet i seng kl. 22., hvis mor banker på døren og siger “Godmorgen!” kl. 7 næste dag.

Noget af det mest væsentlige, der skal til for at sikre en god nats søvn for en 12-årig tween, er en fast søvnrytme. Det er yderst gavnligt at have aftaler om faste sengetider – mor og far slipper for at blive beskyldt for at være uretfærdige og afbryde computerspillet, dagbogsskrivningen eller endnu en omrokering på værelset, mens aftalerne om sengetid giver næsten-teenageren en fornemmelse af at kunne styre sin egen tid.

For at sikre den bedst mulige søvn kan det være en god idé at lave en aftale om, hvornår tablet, computer, eller smartphone skal lægges væk, så den 12-årige har tid til at slappe af i øjnene, inden det er sengetid.

Det er nemlig blevet påvist, at det blå-hvide lys fra elektronik påvirker os negativt og forlænger processen med at falde i søvn betydeligt, fordi hjernen opfatter lyset som et tegn på, at den fortsat skal holde sig vågen. Dermed opstår der let en ond cirkel, idet barnet ligger vågen og ikke kan sove og dermed fristes til at kigge lidt mere på telefonen i håb om en søvndyssende effekt.

Her finder du vores store udvalg af enkeltsenge – perfekt til børneværelset

Comments are closed.