Den ideelle sengetid for en 11-årig er omkring kl 21.30, hvis hun/han skal op kl. 7.30. At sove godt handler ikke kun om tidspunktet, hvor barnet bliver lagt i seng, men hele ritualet omkring sengetid. Her gælder det om at få skabt nogle faste og trygge rammer, som barnet kan forholde sig til, og hvor den 11-årige føler, at hun selv kan tage noget ansvar. Det kan eksempelvis være, at det er hendes faste opgave at putte dagens brugte tøj i vasketøjskurven og finde noget nyt frem til dagen efter. 

Børn, der sover godt og har et stabilt søvnmønster, er overordnet sundere end børn, der sover dårligt og ikke har en fast søvnrutine.

Søvn, eller mangel på samme, påvirker ikke kun børns sundhed fra dag til dag, men har også stor betydning på længere sigt. Derfor bør det være en stor prioritet for forældre at give deres børn de bedste betingelser for at opnå en god nats søvn.

Om natten frigives væksthormoner, der er nødvendige for, at barnet udvikler sig, som det skal, ligesom forskning har bevist, at tidlige og fastlagte sengetider mindsker børns risiko for overvægt. Dette hænger sammen med, at appetitten påvirkes negativt, når man er træt, hvilket fører til, at man spiser mere, end man egentlig har behov for.

Her finder du vores store udvalg af enkeltsenge – perfekt til børneværelset

Comments are closed.