Søvnbehov kan være ligeså mangeartede som personligheder, men som hovedregel skal et barn på 10 år sove 9 timer i døgnet. Hvis vækkeuret ringer kl. 7.30, skal tænderne være børstede, nattøjet trukket på, bamserne lagt på deres pladser langs sengekanten og dynen puttet tæt ind til kroppen kl. 21 hver aften.

 

Forældre bekymrer sig altid om deres børns sundhed og gør alt, hvad de kan for, at ungerne er friske, raske og kernesunde. At sove nok og godt er absolut essentielt for at have et godt helbred, og det gælder også for børn.

Når vi sover, har kroppen mange vigtige opgaver at tage sig af, og de bliver selvsagt forsømte, hvis vi ikke sover nok. Når børn sover, forbedrer de deres hukommelse.

Når vores bevidsthed så at sige stempler ud, bearbejder hjernen dagens oplevelser og erfaringer og lagrer dem i langtidshukommelsen. Denne proces er alfa og omega for, om børnene kan huske, hvad de har lært i skolen i løbet af dagen. Søvnunderskud kan omvendt og påvirke barnets indlæring i de vågne timer, idet koncentrationen svækkes gevaldigt, når kroppen ikke er tilstrækkeligt udhvilet. Der er altså utallige gode grunde til at sørge for, at dine børn sover nok. 

Her finder du vores store udvalg af enkeltsenge – perfekt til børneværelset

Comments are closed.