Har du et barn i teenagealderen? Er du bekymret for, om dit barn får sovet nok? Så har du sikkert foretaget Google-søgningen “hvor meget søvn skal en 13-årig have?” I denne lille guide bliver du klogere på, hvor meget søvn en 13-årig skal have, og hvad du kan gøre for at indføre gode søvnrutiner.

I gennemsnit skal et barn i 13-års-alderen sove mellem ni og ti timer. Sover dit barn mere eller mindre, er der ingen fare ved det. Det er blot en rettesnor. Søvnbehovet er nemlig meget individuelt og afhænger utrolig meget af, hvad barnet har foretaget sig i løbet af dagen.

 

Børn er under konstant udvikling, og en god nattesøvn er vigtig for barnets sundhed og velvære. En god nattesøvn kan have stor betydning for, om vi udvikler sygdomme senere i livet.

 

Har dit barn en smartphone, så er det en god idé at tale om mobilvaner, inden man skal sove. Forskning peger på, at det kan forstyrre ens nattesøvn, hvis man kigger på en skærm, inden man skal sove. Det skyldes, at skærmens lys aktiverer hjernen og ikke indstiller den på at skulle falde til ro.

Her finder du vores store udvalg af enkeltsenge – perfekt til børneværelset

Comments are closed.