Den første del af et lille barns liv er der naturligt nok meget fokus på at få nogle gode søvnrutiner, og derfor kan mange forældre blive i tvivl om, hvilken madras det er bedst at investere i til guldklumpen.

 

Selvfølgelig vil forældrene det bedste for deres barn, men der er også et økonomisk hensyn at tage, da madrassen til tremmesengen langt fra er det eneste, man skal købe til den lille ny og derfor hurtigt kan gå hen og blive halvvejs ruineret. Barnet kan jo ikke verbalt stille de samme krav til sin madras, som en voksen kan, men derfor er det stadig vigtigt, at madrassen yder god støtte til barnets krop, når det sover.

 

Spædbarnets madras skal være i god stand og må absolut ikke være for blød, da der så er risiko for, at spædbarnet graver næsen ned i madrassen og dermed får forringede vejrtrækningsforhold. Hvis barnet er så heldigt at have ældre søskende, kan madrassen fra storebror eller søster sagtens gå i arv til den lille, så længe den er i fin stand.

Se vores udvalg af juniorsenge her

Hvis madrassen er for slidt, yder den ikke den optimale støtte til spædbarnet, og vejrtrækningen bliver besværlig. Derudover skal madrassen være helt ren, da rester af urin, afføring eller opkast kan skabe en bakteriekultur, der er farlig for den nyfødte, der endnu ikke har et veludviklet immunforsvar.

Comments are closed.